Slik forenkler man samarbeidet på jobb


Etter tiden verden har vært inne i, er det ingen tvil om at det fremover vil bli mer normalt å jobbe hjemmefra. Da er det viktig å sikre at ansatte i bedriften benytter seg av et godt dokumentsystem når det skal samarbeides om komplekse dokumenter.

De fleste som jobber i kunnskapsbedrifter er allerede godt vant med å jobbe med tekstbehandlingsverktøy når det skal produseres forskjellige type dokumenter.

– Problemet er at man ofte sliter med å finne informasjonen i komplekse dokumenter, og at det er vanskelig å samarbeide for å produsere dokumenter med flere bidragsytere. Xait har løsningen på dette, forteller CCO i Xait, Kris Sæther.

Det avanserte dokumentsystemet XaitPorter fokuserer nemlig på samarbeid i utarbeidelse av komplekse dokumenter og vil gjøre det lettere for kunder å samarbeide - selv fra hjemmekontor.

– Vår styrke er at du kan strukturere dokumentet, invitere inn bidragsytere og få innspill fra forskjellige kilder til ulike tidspunkt, og så få satt det sammen til slutt, sier Sæther.

Høy kvalitet

Bak XaitPorter står den Stavanger-baserte bedriften Xait, som i flere år har jobbet med store og globale kunder. De mener at norske kunnskapsbedrifter nå kan få en fordel i bransjen, ved å prioritere god samskriving.

– Det å kunne produsere tunge dokumenter i samarbeid med mange bidragsytere eller å kunne automatisere dokumenter, kan være et vesentlig løft for de fleste selskap, sier CEO i Xait, Eirik Gudmundsen.

Han forteller at det også for bedrifter i en digitaliseringsprosess er viktig at man tar hensyn til dokumentproduksjon for å kunne ta bedre beslutninger.

– Med datakilder integrert i dokumentene, med f.eks CRM, finanssystemer eller produksjonssystemer, vil man kunne ta bedre beslutninger ved at feilkilder er redusert.

– Ved å få på plass et ordentlig system som XaitPorter, vil man også garanteres en høy kvalitet, og samtidig spare mye tid i bedriften, sier Gudmundsen.

Skybasert lagring

For å sikre effektivt arbeid har Xait laget en løsning som skiller seg ut fra andre på markedet, både med innholdsbyggingen og layout, noe som gjør det enklere for alle parter. Med et stort fokus på brukervennlighet, har de jobbet for å lage en løsning man fort kan lære seg og settes inn i.

– Med XaitPorter slipper man å tenke på det visuelle, her trenger den ansatte kun å fokusere på innholdet og man trenger hverken å tenke på skriftstørrelse eller layout, forteller Gudmundsen.

Malene blir utarbeidet separat, og innholdet og det grafiske blir til slutt trukket sammen og generert i en PDF, lagret på en privat nettsky.

– Vi har et åpent system, som sikrer kunden åpenhet, men samtidig kontroll. Med et stort fokus på personvern, vil vi også poengtere at den skybaserte løsningen er sikker, avslutter Gudmundsen.


Xait is a global Software Technology Company providing enterprise customers with software for document co-authoring, automation and collaboration.


www.xait.com

Kris Sæther, CCO i Xait.

Eirik Gudmundsen, CEO i Xait.